Montez usi de garaj sectionale

Popular 

 Montatori usi de garaj / Postat acum 4 ani de Bogdan Ivan / 443 vizualizari

1.Montarea corecta a usilor de garaj sectionale reprezinta o cerinta esentiala pentru o utilizare sigura si de durata a acestora. Manualul de instalare contine explicatii si poceduri ce trebuie urmate pas cu pas in timpul montajului usilor. Toate cerintele si procedurile privind montajul usilor trebuie respectate cu strictete. Continutul acestui document nu poate  folosit ca temei in eventuale actiuni juridice. UsaLaGaraj.ro isi rezerva dreptul de a aduce modificari si completari in vederea imbunatatirii procedurilor de instalare a usilor sectionale.

2.MASURI DE SIGURANTA : Montarea usilor sectionale de garaj trebuie realizata doar de personal calificat. Instalatorii trebuie sa aiba cunostinte despre aspectul usilor si etapele tehnice ale montajului; cunostinte dobandite prin participarea la un training de specialitate si intelegerea masurilor de siguranta in conformitate cu standardele.

3. CERINTE PENTRU GOLUL DE MONTAJ Golurile de montaj trebuie sa indeplinesca urmatoarele cerinte: · deschiderile trebuie sa fie de forma patrata sau dreptunghiulara. · suprafata de montaj trebuie sa fie plana si neteda pentru a fixa cadrul usii; · devierea peretilor,a buiandrugului si a tavanului de la axele verticale si orizontale nu trebuie sa depaseasca in consecinta 1.5mm/m si nu trebuie sa fie mai mare de 5mm pe toata suprafata; · trebuie sa se asigure spatiu suficient pentru montajul usii, liber de obstacole, tevi de incalzire, sisteme de ventilatie, etc.

4. REGULI PENTRU MONTAJUL CADRULUI DE USA SI AL SISTEMULUI DE RULARE · Peretii trebuie sa fie perfect drepti; daca exista devieri, acestea se vor compensa cu pene din otel pentru a preintampina deformarea stalpilor portii. · Cadrul de usa trebuie fixat simetric pe axul vertical al deschiderii; · Profilele verticale ale ramei usii trebuie fixate perfect vertical si aliniate la acelasi nivel. · Diagonalele masurate de la capetele profilelor sinelor orizontale trebuie sa fie egale; se accepta o eroare de 2mm; · Usa trebuie bine fixata pentru o operare sigura si o buna rezistenta la sarcinile de vant. Tipurile de  xari sunt descrise mai jos in functie de materialul din care sunt construiti peretii: · conexpanduri sau dibluri pentru fixarea unei usi pe un perete de beton, caramida, piatra naturala sau alte materiale similare. · conexpanduri/dibluri speciale (160mm lungime) pentru fixarea pe beton usor sau celular, BCA, invelis calcaros. Diametrul extern al unei ancore trebuie sa fie de 10mm. · suruburi autofiletante cu diametrul extern de 8mm pentru fixarea pe un cadru metalic · pentru a asigura fixarea corecta a usii este necesara instalarea saibelor in capatul suruburilor sau a piulitelor. Trebuie utilizate saibe cu diametrul extern de 24-30mm si cu o grosime de 1.6- 2.00mm. Se vor utiliza suruburi din otel cu strat anticoroziv, nu mai subtiri de 9mm. Clasa– minim 5.6. Toate elementele de fixare trebuie sa  e rezistente la coroziune.

  • ID anunt: 1156

Author: Bogdan Ivan